Σελίδες

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Αρσάκειο Σχολείο

Αρσάκειο Σχολείο Λογγάδες Ιωαννίνων

Πρωτεργάτης του έργου

 
Βασίλης Λαγός Τραπεζικός


                                                    Πρόεδρος Επιστημόνων Ηπειρωτών

Στις 10/5/2009 έγιναν και τα εγκαίνια του Αρσακείου Λογγάδων.Ένα έργο που πριν μερικά χρόνια φάνταζε απραγματοποίητο, πήρε σάρκα και οστά και θα λειτουργήσει από την επόμενη Σχολική Περίοδο το 2009.

Κύριε Βασίλη Λαγέ, σας απευθύνω ταπεινά τα θερμά μου συγχαρητήρια και να είστε βέβαιος ότι άπαντες αναγνωρίζουν τις πρωτοβουλίες σας και τον αγώνα που κάνατε ώστε να λειτουργήσει το Σχολείο Αρσάκειο στους Λογγάδες.

Συνδέσατε το όνομά σας με το Μεγάλο αυτό έργο και θα παραμείνετε στις μνήμες μας, αλλά και στις μνήμες των επερχομένων γενεών οι οποίες θα σας ευγνωμονούν για την προσφορά σας.


Στους πρωταρχικούς στόχους της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας είναι η παροχή παιδείας υψηλού επιπέδου σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, κυρίως σε ευαίσθητες περιοχές τού ελλαδικού χώρου. Για τον λόγο αυτό αλλά και θεωρώντας το ηθική υποχρέωση προς τον μεγάλο ευεργέτη των Αρσακείων Σχολείων Απόστολο Αρσάκη, το Δ.Σ. της Φ.Ε., με Πρόεδρο τον καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη, αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση Αρσακείου στα Ιωάννινα.




Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και των γύρω περιοχών να αποκτήσουν αρσακειακή παιδεία και αγωγή αλλά και γενικότερα η ίδρυση η τού Αρσακείου θα συμβάλει στην παιδευτική και την ευρύτερη πνευματική αναβάθμιση της περιοχής. Ήδη από το 2004 ξεκίνησε η ανέγερση τού σχολικού συγκροτήματος έξω από τα Ιωάννινα, σε οικόπεδο 40 περίπου στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία από την Κοινότητα Λογγάδων για τον σκοπό αυτό. Αρχικά θα ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει το κτήριο τού Δημοτικού Σχολείου και αργότερα το Σχολείο θα αναπτυχθεί με τη λειτουργία Γυμνασίου και Λυκείου.

Περισσότερες Πληροφορίες

http://www.arsakeio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1363&Itemid=80



=========================================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου